Wie zijn wij?

Terra Amphibia
Terra Amphibia

Wie zijn wij?

Terra-Amphibia

Één hobby ontstaan door passie.
En een passie door één hobby!

 

Wie zijn wij, wie ben ik?
De meeste van jullie herkennen ons van de foto’s. De naam achter onze foto's is Wesley Ramakers, tevens ook de oprichter van Terra-Amphibia.

Al op jonge leeftijd, wist ik dat in de toekomst ‘dieren’ een grote rol in mijn leven zou gaan spelen. Vanuit verschillende snuffelstages hier en daar,bleven reptielen en amfibieën mij het meest intresseren . De kleuren, de soorten, het geluid , het gedrag .. ga zo maar door.
Om mij meer op de kennis van herpeten te richten heb ik mijn studie hierop gebaseerd. Inclusief besluit houders herpeten (vakbekwaam houden van herpeten). In de afgelopen jaren heb ik meerdere stages gelopen in verschillende terrariumspeciaalzaken en zelfs in het verre Ecuador vrijwilligerswerk/stage gedaan in een wildlife rescue centre.

De afgelopen jaren heb ik hier ook mijn hobby van kunnen maken… van 1 bakje op het slaapkamer kastje naar één volle stelling tegen de muur.

In de tussentijd heb ik mij daarin verder kunnen uitbreiden en specialiseren. Hiervoor & hierdoor ben ik nog steeds dagelijks bezig met kennis opdoen. Zowel in de hobby ‘thuis’ als in het buitenland. In 2016 ben ik in Ecuador op zoek gegaan naar reptielen, amfibieën, insecten etc. in het wild. Daarbij gekeken naar de natuurlijke leefomgeving, temperatuur, gedrag etc. Deze kennis die je hierbij krijgt is uniek en een ervaring rijker. 

Door het overlijden van dierbare heb ik eindelijk de stappen durven tezetten die ik altijd al voor ogen had. Daardoor ben ik sinds 2017 gestart onder de naam van Terra-Amphibia. Onder de naam Terra-Amphibia zijn wij bezig met het verzorgen, kweken, verkopen & het behouden van dieren. Uiteraard geven wij u dan ook het juiste advies en wat de vesrchillende mogelijkheden zijn.  Ook houden wij ons bezig met de juiste informatie en kennis met u te delen. Ook voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.
Wij staan een aantal keer per jaar ook op verschillende beurzen. Ook dan kunt u altijd bij ‘ons’ terecht. `Houdt hiervoor onze agenda in de gaten´
Ook worden wij regelmatig gevraagd om gastlessen te geven op verschillende dier-gerelateerde scholen. Ook dat doen wij met liefde en plezier. Dit omdat de interesse naar reptielen, amfibieën & geleedpotige groeit. Kennis & liefde bijbrengen is nog altijd het belangrijkste in ons vak.

 

Wat doen wij?
Het houden, kweken, adviseren en verkopen van herpeten is wat wij doen. Onder behouden van dieren verstaan wij reptielen, amfibieën, geleedpotigen etc. We proberen zo goed mogelijk de wens van “u” als klant te vervullen. Daarbij geven we de informatie die u nodig heeft voor het behouden & verzorgen van dieren. Daarbij kunt u denken aan de juiste omstandigheden creëren, zoals: Temperatuur, luchtvochtigheid, licht, planten & benodigdheden etc. 
We staan op beurzen. We geven gastlessen. We onderzoeken. We denken met u mee!